Waarom een Digitale Buddy?

 

Wat kan ik zélf doen? Die vraag horen zorgverleners vaak van mensen met MS. Zo ook prof. dr. Leo Visser* en hij besloot om samen met de doelgroep, het Nationale MS Fonds en zorgprofessionals op zoek te gaan naar antwoorden. De wetenschappelijke onderzoeken naar het patiëntperspectief en MS legde de basis voor de Digitale Buddy. Met als doel: het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een chronische ziekte en hun partners.
Zo zorgt de Digitale Buddy voor begeleiding bij alle facetten van het leven met MS en stimuleert hij mensen regie te nemen en het beste uit zichzelf te halen.

* prof. dr. Leo Visser, neuroloog en lid van de Raad van Advies van Better Today.

Als wetenschapper gebruik ik de Digitale Buddy voor onderzoek naar de kwaliteit van leven en leefstijldata met als doel de zelfredzaamheid van mensen met MS te verbeteren.

prof. dr. Leo Visser

Neuroloog en lid van de Raad van Advies van Better Today.

Wat is de Digitale Buddy

 

De Digitale Buddy geeft invulling aan drie overtuigingen:

1. Iemand met MS leeft met veel vragen. Niet alleen over medicatie, maar ook over alle aspecten van die een leven met MS met zich meebrengt. Peer to peer contact in combinatie met kwalitatief goede informatie kan helpen bij het vinden van antwoorden.

2. Leefstijlinterventies kunnen MS niet genezen. Ze zorgen wel voor een betere kwaliteit van leven. Werken aan gezonde voeding, voldoende beweging, een fit brein en fijne relaties geeft je ook meer regie over het leven met MS.

3. Ervaringen met actieve en passieve monitoring van het leven met MS levert waardevolle (persoonlijke) inzichten op. Thuismonitoring kan eenvoudig en vaker plaatsvinden dan nu via het ziekenhuis.

De Digitale Buddy biedt gebruikers wetenschappelijk gebaseerde kennis. Ervaringen met het omgaan met MS worden beschreven in ervaringsverhalen en uitgewisseld via persoonlijke contacten in de community. De verschillende geïntegreerde monitoringtools, beweging- en eetprogramma’s geven gepersonaliseerde adviezen en inzichten. De Digitale Buddy stimuleert mensen met MS zelf regie te nemen door in kleine stapjes te werken aan hun leefstijl.
Niet alleen patiënten krijgen zo meer grip op de kwaliteit van leven. Het biedt ook waardevolle voorbereiding en gespreksstof voor in de spreekkamer en geeft zorgprofessionals inzicht in het ziekteverloop.

De Digitale Buddy versnelt en vereenvoudigt wetenschappelijk onderzoek door de beschikbare vragenlijsten, monitoringtools en verzamelde data over kwaliteit van leven en MS.

Verwijs jij je patiënt al naar de Digitale Buddy? Download deze nu zelf via www.bettertoday.nl, log in als zorgverlener, en ervaar de meerwaarde voor jouw patiënten.

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en abonneer op de Better Today nieuwsbrief.

Samenwerking en onderzoek

We ontwikkelen de Digitale Buddy samen met mensen met MS; hun ervaringen en behoeften staan centraal. We doen dit binnen een groot netwerk van patiëntenorganisaties, wetenschappers en farmaceuten. Vanwege deze intensieve samenwerking met diverse partijen, nemen we de positie in van onafhankelijke trusted hub. Vanuit dat vertrouwen kunnen we waardevolle data genereren en tot nieuwe inzichten komen voor mensen met MS en hun verschillende zorgverleners. We werken ook met universiteiten, zoals de Wageningen University & Research. Samen doen we onderzoek naar voeding en MS.

Dit gezamenlijke, uitgebreide betrokken netwerk biedt ons de gelegenheid om een unieke oplossing in eHealth te ontwikkelen echt in samenspraak met, en het vertrouwen van, patiënten. Essentieel daarbij is dat de gebruiker zélf bepaalt welke data wel of niet beschikbaar zijn voor analyse.

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Meld je dan hieronder aan voor “Better News Today”. De maandelijkse nieuwsbrief over de ontwikkelingen rondom de Digitale Buddy.


Bij aanmelding voor Better News Today werken wij met een verificatiesysteem. Heb jij de mail ter verificatie niet ontvangen? Zou je dan je spambox willen controleren en ons als een vertrouwd adres willen kenmerken? Zo blijf je zeker op de hoogte van de Digitale Buddy.