MS en ik

 

Waarom een Digitale Buddy?

Hoe kunnen wij jou helpen naar een beter leven mét MS? Deze vraag houdt ons bezig bij Better Today. Als je MS hebt, heb je meer nodig dan alleen goede medische zorg. Daarom ontwikkelden we de Digitale Buddy. Hiermee kun je werken aan jouw kwaliteit van leven en aan dat van anderen.

Door het gebruik van de Digitale Buddy, merk ik nu de positieve effecten van een gebalanceerd dieet.

Anneriet

Gediagnostiseerd met MS

Wat is de Digitale Buddy

 

De Digitale Buddy geeft invulling aan drie overtuigingen:

1. Als je aan het stuur zit, blijf je in je kracht. MS heeft niet alleen impact op je gezondheid. Het brengt vaak onzekerheid, angst, eenzaamheid en problemen op werk of in je relaties met zich mee. Het hebben van een chronische ziekte stelt je voor vragen op alle terreinen van het leven. In de Digitale Buddy kun je in het kenniscentrum en bij de community met jouw vragen en onzekerheden terecht. Ook je familie en vrienden kunnen het kenniscentrum en de community gebruiken.

2. Gepersonaliseerde inzichten helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren. De Digitale Buddy biedt inzichten vanuit de stappenteller, de slaapmonitor en de Health monitor. Ook zijn er beweeg- en voedingsprogramma’s. Gebruikers krijgen daarnaast regelmatig de mogelijkheid om mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek. Natuurlijk ontvang je als deelnemer als een van de eerste de uitkomsten en inzichten uit dit onderzoek.

3. Leefstijl interventies helpen om beter om te kunnen gaan met MS. MS is (nog) niet te genezen, maar gezonde voeding, bewegen, een fit brein en fijne relaties zorgen wel voor een betere kwaliteit van leven. In de Digitale Buddy kun je aan de slag met Tiny Habits; kleine doelen om je leefstijl te verbeteren. Dat doe je op basis van persoonlijke inzichten uit de Digitale Buddy of in overleg met je fysio, MS verpleegkundige of arts. Jij bepaalt jij wat jij nodig hebt om het beste uit jezelf te halen.

Zo helpt de Digitale Buddy de kwaliteit van jouw leven met MS te verbeteren. Met de Digitale Buddy verzamelen we bovendien data en inzichten over kwaliteit van leven en MS waarmee we bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek.

De Digitale Buddy is ontwikkeld samen met mensen met MS, zorgprofessionals en het Nationaal MS Fonds.

Download de Digitale Buddy via www.bettertoday.nl.

Jouw verhaal in de Digitale Buddy

Het lezen van ervaringsverhalen van anderen met MS kan jou helpen bij jouw verwerkingsproces en mindset. Je haalt er tips, herkenning en erkenning uit. Heb jij MS en wil jij jouw steentje bijdragen door jouw verhaal te delen in de Digitale Buddy? Vul dan ons vragenformulier in. Wij maken er een verhaal van dat we uiteraard nog even met jou afstemmen. Heb je hier vragen over? Mail dan naar info@bettertoday.nl.

Samenwerking en onderzoek

We ontwikkelen de Digitale Buddy samen met mensen met MS; hun ervaringen en behoeften staan centraal. We doen dit binnen een groot netwerk van patiëntenorganisaties, wetenschappers en farmaceuten. Vanwege deze intensieve samenwerking met diverse partijen, nemen we de positie in van onafhankelijke trusted hub. Vanuit dat vertrouwen kunnen we waardevolle data genereren en tot nieuwe inzichten komen voor mensen met MS en hun verschillende zorgverleners. We werken ook met universiteiten, zoals de Wageningen University & Research. Samen doen we onderzoek naar voeding en MS.

Dit gezamenlijke, uitgebreide betrokken netwerk biedt ons de gelegenheid om een unieke oplossing in eHealth te ontwikkelen echt in samenspraak met, en het vertrouwen van, patiënten. Essentieel daarbij is dat de gebruiker zélf bepaalt welke data wel of niet beschikbaar zijn voor analyse.

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Meld je dan hieronder aan voor “Better News Today”. De maandelijkse nieuwsbrief over de ontwikkelingen rondom de Digitale Buddy.


Bij aanmelding voor Better News Today werken wij met een verificatiesysteem. Heb jij de mail ter verificatie niet ontvangen? Zou je dan je spambox willen controleren en ons als een vertrouwd adres willen kenmerken? Zo blijf je zeker op de hoogte van de Digitale Buddy.