Meer grip op je leven met MS?

Download hier direct jouw Digitale Buddy!

Apple-store
Android-store
Apple-store
Android-store

Nieuws: de Digitale Buddy van start!

Het is zover! De Digitale Buddy voor mensen met MS is beschikbaar. Juist nu, in een onzekere tijd door COVID-19, kun je meer grip krijgen op je leven. Op je energiepeil, een gezonder eetpatroon of je relatie met anderen. Je kunt werken aan persoonlijke doelen, wetenschappelijke kennis opdoen of ervaringen delen. Alles voor een gezonde leefstijl!

De Buddy is ontwikkeld samen het Nationaal MS Fonds en mensen met MS.

Wil je ook meedoen? Fijn! Download dan snel gratis de Digitale Buddy in de app store. Met jouw ervaringen draag je ook bij aan belangrijke inzichten voor MS en andere chronische ziekten.

Welkom! Hoe gaat het met je vandaag?

De diagnose Multiple Sclerose (MS) kan je wereld op z’n kop zetten. Hoe krijg je weer grip op je leven? Wat kan je zelf doen? Veel meer dan je denkt. BETTER is hét platform waar alle nieuwe kennis en inzichten over MS samenkomen. Voor jou, de mensen om je heen en zorgverleners.

BETTER is jouw persoonlijke digitale buddy. Jouw vraagbaak en motivator voor een beter leven mét MS. Iedere dag opnieuw. We vertalen informatie naar persoonlijke adviezen. Gebaseerd op actuele data en met coaching door andere mensen met MS.

Dit zeggen gebruikers:

Een beter leven mét MS

Wij stellen de mens centraal, niet de ziekte. Wij kijken samen met jou naar alle mogelijkheden om jou weer in je kracht te zetten én het beste uit jezelf te halen. Dat doen wij, naast reguliere zorg, met nieuwe inzichten over leefstijl. Zoals voeding, beweging en sociale factoren.

Iedereen is anders. En iedereen heeft andere ervaringen met MS. Door die kennis te delen, kunnen we behandeling verbeteren. Zo kunnen we voor iedereen met MS het leven een stukje BETTER maken. Een leven waarin jij zelf weer de regie voert!

BETTER bestaat uit een klein team van betrokken professionals. Onze oprichters zijn:

Prof. Dr. Leo Visser

Leo Visser is neuroloog en bijzonder hoogleraar op het gebied van MS aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht (UvH). Hier doet hij samen met collega’s en het Nationaal MS Fonds veel onderzoek naar de levenswereld van mensen met een chronische ziekte. Hij is ook intensief betrokken bij (inter)nationaal wetenschappelijk onderzoek naar o.a. de invloed van voeding op MS.

Maja Visser - Van Loon

Het motto van Maja Visser is: mensen dragen de kracht en mogelijkheden tot groei en ontwikkeling in zich. Zij heeft sinds 1998 werkervaring als supervisor, coach en trainer. Maja werkte samen met o.a. Avans Hogeschool, V&VN, Brabant Medical School, beroepsorganisaties, VVZG en ziekenhuizen. Nu werkt zij fulltime voor BETTER.

Ons team bestaat uit:

Maja Visser – Directeur
Leo Visser – Raad van Advies
Heidy van Beurden – Content Manager
Menno Stijl – IT Strateeg
Anne de Korte – Masterstudent Nutrition and Health, WUR

Mario Cosman – Directeur
Wim Hart – Finance
Rob ten Kroode – Chief Technology Officer
Sandra Scheffers – Management Assistent
Elze Dijk – Masterstudent Nutrition and Health, WUR

Onze samenwerkingspartners

Nieuws

De Digitale Buddy in de media!

“Mensen met MS hebben een aantal keren in het jaar contact met hun neuroloog. Maar in de tussentijd hebben zij misschien andere begeleiding nodig.” Maja Visser, directeur van BETTER, vertelt over de inspiratie voor de Digitale Buddy in de nieuwste editie van Leven met MS. Dit is het magazine van het Nationaal MS Fonds.

Wil je het hele artikel lezen? Klik dan hier

De Digitale Buddy van start

Het is zover! De BETTER Digitale Buddy is beschikbaar voor mensen met MS. Deze week start de kopgroep gebruikers. De komende weken krijgen ook andere gebruikers in fases toegang. We houden je hier op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe inzichten.

 

De Digitale Buddy is ontwikkeld in samenwerking met het Nationaal MS Fonds en met mensen met MS. De Eetscore in de Buddy, die inzicht zal geven in je persoonlijke voedingspatroon, is een samenwerking met Wageningen University & Research.

Nationale MS Dag

Op zondag 17 november was er weer de Nationale MS Dag, met dit jaar als thema LEEF! Ook BETTER was er natuurlijk bij. Leo Visser deelde zijn praktijkervaring in de MS Talkshow in het ochtendprogramma.
In onze stand hebben we aan veel geïnteresseerden onze persoonlijke buddy gedemonstreerd. Heb je het gemist? En ben je wel nieuwsgierig naar de BETTER buddy? Meld je aan voor de volgende testfase medio voorjaar 2020

BETTER in de media!

In het nieuwste themanummer van Multiple Care geeft Leo Visser antwoorden op de veelgestelde vraag ‘wat kan ik met MS wel of niet eten?’ Hij deelt wetenschappelijke inzichten over het mediterrane dieet, de darmflora en vitaminen. In hetzelfde nummer licht Maja Visser positieve gezondheid toe. Multiple Care is het zorgprogramma van Biogen voor mensen met MS. Lees de twee artikelen hier:

Voeding en MS – Multiple Care Nieuws
Positieve gezondheid – Multiple Care Nieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Meld je dan hieronder aan voor “BETTER nieuws”. De maandelijkse nieuwsbrief over de ontwikkelingen rondom de Digitale Buddy.Bij aanmelding voor BETTER Nieuws werken wij met een verificatiesysteem. Heb jij de mail ter verificatie niet ontvangen? Zou je dan je spambox willen controleren en ons als een vertrouwd adres willen kenmerken? Zo blijf je zeker op de hoogte van de Digitale Buddy.

Archief BETTER Nieuws

 • BETTER Nieuws mei 2020
 • BETTER Nieuws april 2020

Wil je meer weten?

 • Mensen met chronische ziekte

  Praktijkervaringen zijn het fundament van BETTER. Verhalen delen, meedoen aan onderzoek, de app testen. Wil je op de hoogte blijven van deze activiteiten? Of deelnemen?

  Stuur een mail naar info@bettertoday.nl

 • Nieuwe partners

  BETTER is een health tech oplossing voor chronische ziekten. We ontwikkelen deze samen met onze partners in de wetenschap, zorgsector en met aandeelhouder Dutch Participaties (strategie en marktpositionering). Interesse in samenwerking of funding?

  Voor meer informatie: info@bettertoday.nl